zunte.3.jpg

Verrassend Verleden


Met gepaste trots serveren wij een maandelijks wisselend, seizoensgebonden Bartholomaeï menu. Dit menu is bereid met ingrediënten die in de vergetelheid zijn geraakt. Wij serveren dit menu op verrassende, verfrissende wijze.

De samenstelling van dit menu is indicatief en kan bij reservering in overleg met u worden aangepast.

Bartholomaeï-menu AUGUSTUS

Caesar salade

****
Filet van zwartpootkip met saliejus
ratatouille, roseval aardappel uit de oven, dikke frieten en mayonaise 

Vegetarisch
Taartje van rosevalaardappel en prei, salade en groente van de dag

****
Dame Blanche 

****
Bijpassende wijn

 ****

Brasserie Zunte; Verrassend, Verfrissend, Verleden

Caesar salade
Uitvinder van de Caesar salade is Caesar Cardini. Deze Italiaan was eigenaar van een restaurant in het Mexicaanse Tijuana. Het verhaal gaat dat Cardini moest improviseren toen hij tijdens een drukke avond op 4 juli 1924 door zijn belangrijkste voorraad heen was. De salade bestond feitelijk uit alles wat hij op dat moment nog in huis had. Het originele recept bestaat uit niet meer dan 6 ingrediënten, namelijk: 2 kroppen Romeinse sla, 10 druppels Worcestershire sauce, het sap van 2 verse citroenen, ½ theelepel versgemalen zwarte peper, ½ theelepel zout , 2 zachtgekookte eieren, 6‑8 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas, 120 ml olijfolie met knoflookaroma, 165 gram croutons.

Zwartpootkip
Een AOC (Appellation d’Origine Contrôlée)- zwartpootkip wordt grootgebracht volgens een lastenboek. De boeren moeten voldoen aan bepaalde eigenschappen om het label te krijgen. De hoeveelheid van het eten en de levensduur van de kip zijn op deze manier bepaald. Ook de grootte van het veld waarop ze rondlopen ligt vast. Op deze manier kunnen de kippen in een prettige omstandigheid grootgebracht worden. Bovendien is de textuur van het vlees vast en veel smaakvoller dan van een gewone kipfilet.

Dame Blanche
De Dame Blanche is misschien wel het meest verkochte dessert ooit. Deze klassieker kent vele varianten, geen van alle lijkt op het oorspronkelijke recept van de grondlegger van de Franse Haute Cuisine; Auguste Escoffier. Hij vernoemde het roomwitte gerecht dat bestond uit amandelijs, witte perzik, witte bessen en citroensorbet naar de opera La Dame Blanche. 

Prijs bartholomaeïmenu

zunte.1.jpg
Menu    € 28,95
Bijpassende wijn glas  €   4,50
  fles  € 21,75