zunte.3.jpg

Verrassend Verleden


Met gepaste trots serveren wij een maandelijks wisselend, seizoensgebonden Bartholomaeï menu. Dit menu is bereid met ingrediënten die in de vergetelheid zijn geraakt. Wij serveren dit menu op verrassend, verfrissende wijze.

De samenstelling van dit menu is indicatief en kan bij reservering in overleg met u worden aangepast.

Bartholomaeï-menu MAART

Knolselderijsoep met witbier van De Leckere en gerookte paling 

****

Runderbavette met jus van rode port
crème van pastinaak
zoetzure bietjes
geglaceerde worteltjes
dikke frieten met mayonaise

Vegetarische variant:

Taartje met roomkaas, vergeten groenten met frisse salade

****

Romige pistache ijs met noten sabayon en krokante notencracker 

****

Brasserie Zunte; Verrassend, Verfrissend, Verleden

De Leckere Witte Vrouwen
De Utrechtse brouwerij haalt haar inspiratie uit de rijke geschiedenis van de stad. In 1139 werd de eerste bestrate weg in ons land aangelegd dwars door de drassige veengronden. Deze Steenweg diende als oostelijke handelsroute voor de stad Utrecht. Aan het einde van deze route lag de abdij van Wittevrouwen. Hier leefden adellijke nonnen die in zuiver wit gekleed gingen, de Wittevrouwen. Het eerste biologische bier dat De Leckere op de markt zette was een witbier dat de naam van Wittevrouwen kreeg. Wij gebruiken het ambachtelijk gebrouwen bier om er knolselderij, uien en knoflook in te stoven alvorens wij er een romige soep van maken. 

In menig Frans restaurant is de Bavette een heuse hardloper op de menukaart. Helaas is dit in Nederland niet het geval. Dit vlees, met lange draad, is in Nederland een beetje in de vergetelheid geraakt. Geheel ten onrechte vinden wij. Mits goed bereid is dit vlees een echte smaakbom. Het vlees is wat minder fijn van structuur dan het vlees wat wij gewend zijn maar de smaak overtuigt u gegarandeerd.

Prijs bartholomaeïmenu

zunte.1.jpg
Menu    € 25,00
Bijpassende wijn glas  €   4,75
  fles  € 21,00