zunte.3.jpg

Verrassend Verleden


Met gepaste trots serveren wij een maandelijks wisselend, seizoensgebonden Bartholomaeï menu. Dit menu is bereid met ingrediënten die in de vergetelheid zijn geraakt. Wij serveren dit menu op verrassende, verfrissende wijze.

De samenstelling van dit menu is indicatief en kan bij reservering in overleg met u worden aangepast.

Bartholomaeï-menu NOVEMBER

Preisoep met makreel

****
Coq au vin met spekjes en champignons
spruitjes
amandelen
pommes dauphinoise
dikke frieten en mayonaise
groenten van de dag

****
Tarte tatin van peer met karamelijs 

****
Bijpassende wijn

 ****

Brasserie Zunte; Verrassend, Verfrissend, Verleden

Makreel
Makreel is een vis uit de orde der baarsachtigen. Een makreel wordt 30 tot 50 cm lang. Het maximale geregistreerde gewicht is 3400 gram, de maximaal vermelde leeftijd is 17 jaar. Makreel is een echte alleskunner, de vis kan onder andere rauw, gestoofd of gerookt gegeten worden.

Coq au vin
In het verleden werden oudere kippen in de rode wijn gelegd. Door de reactie van het vlees met de wijn werd het vlees namelijk malser. Op deze wijze is Coq au vin ontstaan. Tegenwoordig is het gerecht een klassieker in de Franse keuken.

Tarte Tatin
Tarte Tatin is een ‘appeltaart op z’n kop’ en heeft een laagje van gekaramelliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk bedacht door twee zussen, Stéphanie en Caroline Tatin, die Hotel Tatin uitbaatten in Lamotte-Beuvron in Frankrijk. Wij serveren u een Tarte Tatin van peertjes. 

Recept Tarte Tatin van peer 
Ingrediënten: 125 gram roomboter, 135 gram witte basterdsuiker, 1 ei, 150 gram bloem, 4 stevige peren, 1 zakje vanillesuiker, 250 ml. crème fraîche

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 100 gram boter met 50 gram basterdsuiker met een mixer. Voeg vervolgens het ei en de bloem toe. Mix tot er een goede deegbal ontstaat. Verpak de deegbal in folie en leg deze 45 minuten in de koelkast. Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter met de rest van de basterdsuiker in een pan tot een bruine karamel. Schenk het mengsel in de bakvorm. Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. Rol het deeg uit met de deegroller tot een lap die 2 mm groter is dan de bakvorm. Bedek de peer ermee en stop de rand goed in. Bak de taart 25 minuten in de oven. Meng de vanillesuiker met de crème fraîche in een kom. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer de taart lauwwarm met de crème fraîche.

Prijs bartholomaeïmenu

zunte.1.jpg
Menu    € 28,95
Bijpassende wijn glas  €   4,50
  fles  € 21,75