zunte.3.jpg

Verrassend Verleden


Met gepaste trots serveren wij een maandelijks wisselend, seizoensgebonden Bartholomaeï menu. Dit menu is bereid met ingrediënten die in de vergetelheid zijn geraakt. Wij serveren dit menu op verrassende, verfrissende wijze.

De samenstelling van dit menu is indicatief en kan bij reservering in overleg met u worden aangepast.

Bartholomaeï-menu FEBRUARI

Soep van topinamboer met crème fraîche en Gandaham

****

Hazenpeper gestoofd met chocolade en kruidenkoek
rode kool
gestoofde appeltjes
pommes gratin
dikke frieten en mayonaise

Vegetarische variant: 
Stamppotje van oerwortel met cashewnoten en koriander

****

Poire belle Hélène 

****

Brasserie Zunte; Verrassend, Verfrissend, Verleden

Topinamboer
De topinamboer, ook wel aardpeer genoemd, is voor het eerst beschreven door de Franse ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain in 1605. Hij trof de aardpeer aan bij de Huron-indianen in Amerika. Sindsdien is de knol vooral in Frankrijk zeer populair. De aardpeer heeft een nootachtige zoete smaak. In het voorgerecht is deze bijzondere groente verwerkt tot een zacht romige soep.

Gandaham
is een erkend Vlaams streekproduct, deze gedroogde ham heeft haar naam te danken aan de oud-Keltische benaming van de stad Gent, deze naam duidt weer op het samenvloeien van enkele rivieren in de regio. Bij het bereiden van de ham wordt, in tegenstelling tot vele andere gedroogde hammen, geen gebruik gemaakt van toevoeging buiten zout.

Poire Belle-Hélène
is een dessert van gestoofde peertjes overgoten met warme chocolade. Het dessert werd in 1864 bedacht door de grondleger van de Franse haute cuisine Auguste Escoffier. Hij noemde het gerecht naar de operette La belle Hélène. 

Prijs bartholomaeïmenu

zunte.1.jpg
Menu    € 28,95
Bijpassende wijn glas  €   4,50
  fles  € 21,75