zunte.3.jpg

Verrassend Verleden


Met gepaste trots serveren wij een maandelijks wisselend, seizoensgebonden Bartholomaeï menu. Dit menu is bereid met ingrediënten die in de vergetelheid zijn geraakt. Wij serveren dit menu op verrassende, verfrissende wijze.

De samenstelling van dit menu is indicatief en kan bij reservering in overleg met u worden aangepast.

Bartholomaeï menu JUNI

Salade Caprese

****
Ragù Bolognese met tagliatelle
Parmezaanse kaas, ciabatta, frisse salade 

Vegetarisch
Groentelasagna met ciabatta, tapenade en tomatensalade

****
Tiramisu

****
Bijpassende wijn

Brasserie Zunte; Verrassend, Verfrissend, Verleden

Caprese
De insalata caprese is een typisch Italiaans voorgerecht uit Capri. De Italiaanse keuken staat bekend om zijn puurheid en gebruik van verse ingrediënten. Helaas, zoals bij zoveel gerechten, wordt er in de loop der tijd afstand gedaan van het origineel, waarbij vaak concessies worden gedaan aan de kwaliteit van de ingrediënten. Het gerecht wat wij u voorschotelen is eenvoudig én puur. Ingrediënten: biologische tomaten, buffelmozzarella, basilicum en olijfolie extra vergine.

Ragu Bolognese
Ragu is een Italiaanse term die overgenomen is uit het Frans (ragoût, afgeleid van het werkwoord ragoûter, oftewel ‘de honger opnieuw opwekken’). Deze term wordt in het algemeen gebruikt voor een saus die meestal met vlees en tomaten wordt bereid. De Bolognesesaus die wij in Nederland kennen, komt niet of nauwelijks overeen met het originele recept. Het originele recept is een soort stoofvlees waarbij door het lang stoven de ingrediënten als varkensspek, Cartella di manzo, een vet stuk rundvlees en tomaten nauwelijks meer te definiëren zijn. Het originele recept is onder andere door de Italiaanse keukenacademie gedeponeerd bij de kamer van koophandel van Bologna.

Wij serveren de Ragu met tagliatelle, geschaafde parmezaanse kaas, getoaste ciabatta en een frisse salade.

Tiramisu
betekent ‘Trek me op’ en is misschien wel het bekendste dessert uit de Italiaanse keuken. Over het ontstaan van het Italiaanse dessert doen vele verhalen de ronde. Een van die verhalen luidt als volgt. Tegen het einde van de zeventiende eeuw werd Tiramisu ter ere van de groothertog van Toscana, Cosimo III dei Medici, door banketbakkers uit Siena bedacht. De tiramisu werd het lievelingstoetje van hovelingen omdat zij er bijzondere zinnenprikkelende eigenschappen aan toeschreven. Ze maakten er dan ook een gewoonte van om voorafgaand aan elke romantische ontmoeting een flinke portie tiramisu te eten.

Prijs bartholomaeïmenu

zunte.1.jpg
Menu    € 28,95
Bijpassende wijn glas  €   4,50
  fles  € 21,75