zunte.3.jpg

Verrassend Verleden


Met gepaste trots serveren wij een maandelijks wisselend, seizoensgebonden Bartholomaeï menu. Dit menu is bereid met ingrediënten die in de vergetelheid zijn geraakt. Wij serveren dit menu op verrassende, verfrissende wijze.

De samenstelling van dit menu is indicatief en kan bij reservering in overleg met u worden aangepast.

Bartholomaeï-menu JANUARI

Romige pastinaaksoep met rode biet en amandel

****

Jodenhaas met jus van rode wijn
crème van kervelwortel
zoetzure appel
compote van rode ui en fondantaardappeltjes  (hete bliksem)
dikke frieten en mayonaise

Vegetarische variant: 
Ovenschotel van rode kool, aardappel en vega gehakt

****

Wentelteefjes van krentenbrood
met kaneelijs

****

Brasserie Zunte; Verrassend, Verfrissend, Verleden

Jodenhaas 
ook wel diamanthaas of schouderhaas genoemd, is het vlees tussen de schouders van het rund. Het vlees dankt de term Jodenhaas aan de orthodoxe Joden, die vanwege hun spijswetten geen vlees uit de achterbout eten. Het vlees heeft de vorm van een ossenhaas, maar is minder groot en weegt slechts 300 tot 400 gram.

Kervelwortel (Cerfeuil tubereux) 
is met recht een vergeten groente; het kleine knolletje was tijden niet te vinden op de menukaart, maar is sinds kort bezig met een ware opmars. Deze wortelknol is vooral in combinatie met rosé gebraden rundvlees een ware smaaksensatie. In het maandmenu van januari hebben wij er, als begeleider van de Jodenhaas, een crème van gemaakt.

Bereidingswijze kervelwortelcrème;
De wortels schillen en afspoelen onder de kraan in stukken snijden en gaarkoken in room met een beetje zout in ca. 15 minuten, pureren in de blender, monteren met een beetje witte chocolade 

Wentelteefje
Een synoniem voor wentelteefje is ‘gewonnen brood’. In vroeger tijden gooide men geen voedsel weg, daarom was het de gewoonte om oud brood weer eetbaar te maken door middel van dit recept. Tegenwoordig wordt het niet vaak meer om deze reden gemaakt, maar omdat men het zoete gerecht als een lekkernij beschouwt.

Prijs bartholomaeïmenu

zunte.1.jpg
Menu    € 24,50
Bijpassende wijn glas  €   4,50
  fles  € 21,75