Uw lichaam is het enige dat altijd in uw bezit zal zijn zolang u leeft. Er goed voor zorgen is dan ook meer dan alleen maar luxe. Goede voeding, voldoende beweging en vaak in de buitenlucht zijn, zijn een aantal basisvoorwaarden in de verzorging van het lichaam. Ook haar- en lichaamsverzorging horen in dat rijtje. In het Salus van Bartholomeus in de Wijk helpen wij u daarbij met onze specifieke kennis van het ouder wordende lichaam en de mogelijke problemen die daarbij kunnen optreden. 

tai_ji_stadhuisplein.jpg

maandag TAI JI - 16.30-17.30 uur

Taj Ji oefeningen vergroten uw balans en de weerbaarheid van lichaam en geest. U leert op een dieper niveau te ontspannen en onnodig aangespannen spieren los te laten. Hierdoor stroomt de energie beter, wat bevorderlijk is voor de gezondheid. De kans op vallen vermindert en u kunt beter tegen 'een stootje'. 
Locatie: Salus.

Opgeven: Elli Zwart - 030 25 15 103
Kosten € 35,- per maand
Zie de website voor meer informatie. 

karin_elich_dans.jpg

maandag DANSCONDITIE OP WERELDMUZIEK - 19.00-20.00 en 20.00-21.00 uur

Begin de week dansend! Ervaar meer kracht, energie en lichaamsbewustzijn door dans in combinatie met de Alexandermethode, energiewerk, grondingstechnieken en mindful ademen. Elke week is er de mogelijkheid om samen te dansen op wereldmuziek. Doet u mee?

Locatie: Salus, Leefstijlruimte
Docente: Karin Elich
Periode: 20 oktober t/m 20 december 2020
Kosten: € 120,- inclusief 21% btw

20 oktober van 19.00-20.00 uur open les, graag aanmelden via dansen@karin-elich.nl

yoga_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

dinsdag YOGA - 10.00-11.00 en 11.30-12.30 uur

Unieke yogasessies in kleine groepen. Uw lichaam fit en gezond houden, dan wel maken, door het doen van een reeks oefeningen. Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen waarvan ademoefeningen onderdeel zijn. De les wordt altijd afgesloten met een lange ontspanning. 

Locatie: Health Centrum Salus
Docente: Els Schoenmaker
Kosten: €50,- voor een maandkaart. Geen optie voor losse lessen. Als er belemmeringen zijn om dit bedrag te kunnen betalen is er 50% reductie als u in het bezit bent van een U-pas

Informatie en aanmelden

gezondheid_en_welzijn_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

dinsdag GEESTELIJKE BEGELEIDING - op afspraak

Als het leven tegenzit of als u worstelt met levensvragen is een of meerdere gesprek(ken) met geestelijk begeleider, Astrid van Dijk, een mogelijkheid. Samen met haar kunt u onderzoeken hoe u het evenwicht in u zelf kunt hervinden. Zij kan ondersteuning bieden bij vragen omtrent zin- en betekenisgeving. Astrid heeft een humanistische achtergrond (Universiteit van Humanistiek) en staat open voor alle gezindten. 

Astrid van Dijk, T 030 239 31 47. € 55,- per uur, incl. BTW. Een gesprek aan huis is mogelijk binnen een straal van 30 minuten reistijd per openbaar vervoer vanuit het gasthuis. Reistijd wordt voor 50% in rekening gebracht. Tarief voor U-pashouder in overleg.  

yoga.jpg

donderdag MEDITATIE - 19.15-20.45 uur

Meditatieleraar Ronald Messelink start met meditatieavonden in Health Centrum Salus. Meditatie maakt de geest weer leeg en ontspannen. Het is een krachtige manier om u zelf te leren kennen op een diepere, intiemere wijze. De avonden zijn zowel geschikt voor mensen die beginnen met meditatie, als voor meer ervaren mediteerders die hun beoefening willen verdiepen. 

Locatie: Health Centrum Salus
Docent: Ronald Messelink
Kosten: €12 per les. Een proefles is gratis. 

Meer informatie en aanmelden

yoga.1.jpg

donderdag YOGA en DEMENTIE - 10.00-10.45

Op 3 september start yogadocente Els Schoenmaker met yogalessen voor mensen met dementie die nog thuis wonen. De dagelijkse confrontatie met dementie kan spanning en onzekerheid geven. Door middel van yogaoefeningen kunt u zich leren ontspannen. De ademoefeningen geven rust en dit maakt het denken kalmer. De effecten van de oefeningen werken door in een rustige slaap en het verhogen van de weerstand. Zo biedt yoga u ondersteuning bij het dagelijks leven met dementie.
De oefeningen worden zittend en staand op en om de stoel gedaan met kleine groepen van maximaal zes personen.

Locatie: Health Centrum Salus
Docente: Els Schoenmaker
Kosten: €30 per maand
Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding

Meer informatie en aanmelden

Verpleegkundige Bronnie Ware heeft vele jaren in de zorg gewerkt. Haar patiënten waren mensen die thuis op sterven lagen. Ze was tijdens de laatste drie tot twaalf weken van hun leven bij ze. Als ze vroeg naar waar ze spijt van hadden, of wat ze anders gedaan zouden hebben, doken dezelfde thema´s steeds weer op:
 

Heb de moed om een leven te leiden waarbij u trouw bent aan u zelf, in plaats van te leven volgens de verwachting van anderen. 
Werk niet te hard.
Heb de moed om gevoelens te uiten.
Hou contact met vrienden.
Sta u zelf toe gelukkig te zijn.