DE UIT&DOE AGENDA

Als gevolg van de harde lockdown zijn er in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2022 alleen activiteiten en beweegmomenten voor bewoners mogelijk. 

tai_ji_stadhuisplein.jpg

GAAT I.V.M. LOCKDOWN NIET DOOR 

maandag TAI JI - 16.30-17.30 uur

Taj Ji oefeningen vergroten uw balans en de weerbaarheid van lichaam en geest. U leert op een dieper niveau te ontspannen en onnodig aangespannen spieren los te laten. Hierdoor stroomt de energie beter, wat bevorderlijk is voor de gezondheid. De kans op vallen vermindert en u kunt beter tegen 'een stootje'. 
Locatie: Salus.

Opgeven: Elli Zwart - 030 25 15 103
Kosten € 35,- per maand
Zie de website voor meer informatie. 

yoga_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

GAAT I.V.M. LOCKDOWN NIET DOOR 

dinsdag YOGA - 10.00-11.00 en 11.30-12.30 uur

Unieke yogasessies in kleine groepen. Uw lichaam fit en gezond houden, dan wel maken, door het doen van een reeks oefeningen. Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen waarvan ademoefeningen onderdeel zijn. De les wordt altijd afgesloten met een lange ontspanning. 

Locatie: Salus, Lifestyleruimte.
Docente: Els Schoenmaker
Kosten: €50,- voor een maandkaart. Geen optie voor losse lessen. Als er belemmeringen zijn om dit bedrag te kunnen betalen is er 50% reductie als u in het bezit bent van een U-pas.

Informatie en aanmelden: info@yogapraktijkutrecht.nl

yoga.2.jpg

GAAT I.V.M. LOCKDOWN NIET DOOR 

donderdag MEDITATIE - 19.15-20.45 uur

Meditatieleraar Ronald Messelink start met meditatieavonden in Health Centrum Salus. Meditatie maakt de geest weer leeg en ontspannen. Het is een krachtige manier om bij u zelf te leren kennen op een diepere, intiemere wijze. De avonden zijn zowel geschikt voor mensen die beginnen met meditatie, als voor meer ervaren mediteerders die hun beoefening willen verdiepen. 

Aanmelden: via www.hetgrotewerk.nl of mail naar ronald@hetgrotewerk.nl.
Kosten: €12 per les. Een proefles is gratis. 


NOG GEEN STARTDATUM BEKEND:

InDoe_Agenda_Zingen.jpg

maandag ZINGEN - 11.00-12.00 uur

Zingt u mee? Ervaring is niet nodig en u hoeft geen ‘mooie’ stem of muzikale achtergrond te hebben. Het repertoire wordt samengesteld uit liederen afkomstig uit de hele wereld; canons, liedjes van vroeger én van nu. Misschien is er iets wat u zelf graag wil zingen?
Locatie: Serre.

Aanmelden kan via teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl of 030-245 21 82,
Gratis deelname.

InDoe_Agenda_seniorencaf.1.jpg

maandag LUNCH UUR - 12.00-13.00 uur

Iedere maandag staat de broodtafel voor u klaar in de Serre van het gasthuis. Samen met de andere gasten en de medewerker welzijn maken we er een gezellig en smakelijk lunchuur van.
U bent van harte welkom.

Opgeven is niet nodig.
Kosten € 3,50 per persoon, bewoners gratis.  

atelier.jpg

maandag TEKEN-EN SCHILDERCURSUS - 15.00-16.30 uur

Kunstenaar Marianne Baghuis begeleidt bij deze cursus iedereen die wil leren tekenen, schilderen of de schildertechniek wil uitbreiden. Zij past de begeleiding aan op ervaring en mogelijkheden van de cursisten.
Locatie: Atelier.

Aanmelden kan via teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl of 030 245 21 82.  
Kosten € 45,- voor 10 lessen inclusief materiaal. Korting voor U-pashouders.

beweeggroep_tuin.jpg

dinsdag BEWEGEN O.L.V. FYSIO-FIT - 16.00-17.00 uur

Genieten van de frisse buitenlucht, terwijl u actief bezig bent met uw gezondheid. Dat kan iedere dinsdag in onze binnentuin! Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u gebruik maken van de beweegtoestellen in de tuin. In ongedwongen sfeer kunt u uw fitheid verbeteren en werken aan valpreventie. Bij regen en kou is dit beweegmoment in de fysioruimte van FysioFit aan de Springweg 184 (naast het Bartholomeus Gasthuis). 

Aanmelden kan via teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl of 030 245 21 82.  
Gratis deelname.

foto_boogh.jpg

dinsdag - 2e van de maand - BOOGHKRING - 17.15 - 20.15 uur (inclusief maaltijd)

Informatieve en inspirerende avond voor hoger opgeleiden met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De avond wordt begeleid door deskundige medewerkers en vrijwilligers. U bent welkom vanuit een gemeentelijke beschikking of particulier. Hierover hoort u meer bij aanmelding.
Locatie: Otium Huys.

Aanmelden kan bij Stichting Boogh via 030 6705900 of ac.utrecht@boogh.nl

computerhulp_en_internetcaf_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

dinsdag COMPUTERHULP EN INTERNETCAFÉ - op afspraak

Heeft u vragen over het gebruik van uw computer of advies nodig bij de aankoop van een computer? Vrijwilligers van het Bartholomeus Gasthuis, Seniorweb of het Gilde Utrecht helpen u graag verder in Brasserie Zunte.

U kunt een afspraak maken via onze gastvrouwen, telefoonnummer 030 - 231 02 54.
Gratis deelname.

indoe_agenda_tuinieren.jpg

woensdag 1e van de maand TUINIEREN - 11.00 - 12.00 uur

Onder begeleiding van onze hovenier Gessel Groen tuinieren in de besloten binnentuin van het gasthuis.

Gechikt voor mensen met (lichte) dementie.

Aanmelden kan via teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl of 030 245 21 82.  

digitale_buddies.1.jpg

woensdag 2e en 4e  van de maand VISUELE CLUB - 11.00 - 13.00 uur

De visuele club is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen met een visuele beperking (bijvoobeeld staar, glaucoom of MD). Een goede gelegenheid om ervaringen uit te wisselen over hoe u met visuele beperkingen omgaat; zo helpt u elkaar verder! We doen een passende activiteit en lunchen gezamenlijk. 

Locatie: Serre. Aanmelden is niet nodig.

bewegen.jpg

donderdag FYSIO-FIT GYM - 10.00-11.00 uur

Een fysiotherapeut begeleidt wekelijks een gezellige groep bij het versterken van conditie, spieren, lenigheid en balans. Hoe? Met een breed scala aan oefeningen en loopvormen. Er is ook aandacht voor valpreventie. Daarnaast verzorgt een weerbaarheidsdocent iedere zes weken een les 'sterk staan'. In deze les werkt u aan een zelfverzekerde fysieke houding en u zelfverzekerd voelen.

Aanmelden of vragen stellen kan via 06-55 13 70 14 of info@fysiofit-utrecht.nl.
Kosten: € 75,- voor een strippenkaart van tien keer. Locatie: Fysiofit, Springweg 184 (straat naast het Bartholomeus Gasthuis).

schilderen_in_het_atelier.jpg

donderdag OPEN ATELIER - 11.00-12.00 uur

Bent u graag creatief bezig en vindt u het gezellig(er) om dat samen met anderen te doen? Kom dan op dinsdag- en/of donderdagochtend naar het Open Atelier. In deze nieuwe ruimte staan schilder-, teken-, handwerk- en overige materiaal klaar om creatief mee aan de slag te gaan. Zelfstandig of met hulp van onze welzijnsmedewerkers. U kunt ook uw eigen materiaal meebrengen.
Locatie: Atelier.

Deelname en koffie zijn gratis. Heeft u vragen over het Open Atelier? Mail dan naar teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl

portretschilderen.jpg

donderdag SCHILDEREN - 14.45 tot 16.00 uur

Voor mensen met (lichte) dementie is kunst maken een prettige manier om zich te kunnen uiten en contact te maken met de omgeving. Er wordt een appèl gedaan op verborgen mogelijkheden. Yvette Goené, kunstenaar en verbonden aan het Genootschap Kunstliefde, begeleidt deze activiteit i.s.m. de Hoge School voor de Kunsten. Voor koffie/thee wordt gezorgd. 

Deelname € 3,50 per keer/ U-pashouder gratis. U kunt gewoon naar binnenlopen. Het Atelier wordt financieel gesteund door de St. RCOAK en St. Sluyterman van Loo.

foto_boogh.jpg

donderdag 1e en 3e van de maand BOOGHKRING 
17.15-20.15 uur (inclusief maaltijd) 

Informatieve en inspirerende avonden voor hoger opgeleiden met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De avond wordt begeleid door deskundige medewerkers en vrijwilligers. U bent welkom vanuit een gemeentelijke beschikking of particulier. Hierover hoort u meer bij aanmelding.
Locatie: Otium Huys.

Aanmelden kan bij Stichting Boogh via 030 6705900 of ac.utrecht@boogh.nl.

jeu_des_boules.jpg

donderdag JEU DE BOULES (of ander spel) - 13.00-14.00 uur

Bij goed weer spelen we in de tuin aan de Pelmolenwegzijde jeu de boules. Bij slecht weer spelen we binnen een spel. Doe mee!
Locatie: terras aan Pelmolenwegzijde bij de serre.

Aanmelden is niet nodig.
Gratis deelname. 

computerhulp_en_internetcaf_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

donderdag COMPUTERHULP EN INTERNETCAFÉ - op afspraak

Heeft u vragen over het gebruik van uw computer of advies nodig bij de aankoop van een computer? Vrijwilligers van het Bartholomeus Gasthuis, Seniorweb of het Gilde Utrecht helpen u graag verder in Brasserie Zunte.

U kunt een afspraak maken via onze gastvrouwen, telefoonnummer 030 - 231 02 54.
Gratis deelname.

boerenbridge.jpg

vrijdag - 1e en 3e van de maand - BOERENBRIDGE -
15.00-16.30 uur

Boerenbridge heeft niets van doen met bridge! Het is een eenvoudig te leren kaartspelletje, waarbij veel gelachen wordt. Als u van een ongecompliceerd spelletje kaarten houdt, schuif dan aan.  

Locatie: Serre.

Aanmelden kan via teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl of 030-245 21 82.
Gratis deelname.

dagondersteuning_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

vrijdag - laatste van de maand - SENIORENCAFÉ -
15.00-16.30 uur

Dé vrijdagmiddagborrel voor senioren, die beleeft u in Zunte! Het Seniorencafé heeft een afwisselend programma van lezingen en livemuziek en ruimte voor ontmoeting. U kunt gewoon naar binnenlopen. U kunt ervoor kiezen om aansluitend een hapje te blijven eten. 

Bittergarnituur van het huis, drankjes volgens prijslijst. 

bartholomae_mei.jpg

zaterdag ZUNTEBUFFET - 17.30 - 20.30 uur

Proef de sfeer van Bartholomeus. Zaterdags serveren wij het Zuntebuffet met een heerlijke soep en diverse warme gerechten die u kunt combineren met salades, afgesloten met een dessert. U bent van harte welkom. Ook als u alleen bent is het heerlijk aanschuiven aan de lange tafels. Brasserie Zunte is helemaal ingespeeld op oudere en jonge gasten. De koks koken zoveel mogelijk vers van het land en wat de natuur in dit seizoen te bieden heeft. Laat u verrassen.

Bewoners: gratis. Gasten € 14,50 drie-gangenmenu. U-pashouder € 8,50. 

zondag RONDLEIDING MET GIDS - 11.00-12.30 uur (iedere 1e zondag van de maand)

Het Bartholomeus Gasthuis heeft een lange en rijke geschiedenis die terug gaat naar de 14e eeuw. 'Voel' de geschiedenis en laat u meenemen naar vervlogen tijden. 
Vanaf januari 2020 zijn de rondleidingen alleen op de eerste zondag van de maand. 

Reserveren is noodzakelijk via en kan via teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl. Kosten: € 4,95 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. 

concert_hoed_smeezaal.jpg

regelmatig op zondag - CONCERT MET DE HOED - 15.00 - 16.00 uur

Van ervaren koren tot aan leerlingen van het Conservatorium, het blijft soms lastig om een geschikt podium te vinden. Daarom stellen wij op vaste zondagmiddagen de Smeezaal gratis beschikbaar aan Utrechtse muzikanten en binnenstadbewoners. Bewoners van de binnenstad en het gasthuis genieten gratis mee! Een donatie 'in de Hoed' voor de kosten is welkom. De planning van de concerten vindt u bij maandtips.

Past het Concert met de Hoed bij u als artiest? Dan zijn wij naar u op zoek. Meld u aan en hopelijk zien we u snel op ons podium! 

indoe_agenda_buffet.jpg

zondag THEMABUFFET - 17.30-20.30 uur 

Proef de sfeer van Bartholomeus. Zondagavond serveren wij een themabuffet zoals Grieks, Spaans, stampotten, etc. U bent van harte welkom. Ook als u alleen bent is het heerlijk aanschuiven aan de lange tafels. Brasserie Zunte is helemaal ingespeeld op oudere en jonge gasten. De koks koken zoveel mogelijk vers van het land en wat de natuur in dit seizoen te bieden heeft. Laat u verrassen.

Bewoners: gratis. Gasten € 14,50 drie-gangenmenu. U-pashouder € 8,50. 

brasserie_zunte.1.jpg

iedere dag BRASSERIE ZUNTE - 10.00 - 20.30 uur

Zunte is hét verlengstuk van uw eigen huiskamer als u minder goed voor u zelf kunt zorgen, dus vaak wilt terugkomen om te eten, drinken én anderen te ontmoeten. Ambachtelijke koffie, (h)eerlijke boterhammen, lokale dranken en - omdat u vaak terugkomt - een dagelijks wisselend Huysmenu. Eten ‘wat de pot schaft’. Ook voor de kleine beurs, want Utrechters zijn er voor Utrechters; UvoorU®. 

winkel2.jpg

iedere dag BUURTWINKEL - 10.30 -13.00 uur

In de hal van het gasthuis, direct naast de ingang vindt u een kleine buurtwinkel. Hier kunt u terecht voor een klein assortiment van de belangrijkste boodschappen, ontbijt- en lunchartikelen, wenskaarten en kleine geschenken.

De winkel is dagelijks geopend van 10.30 tot 13.00 uur, met uitzondering van zon- en feestdagen. 

spel_en_ontspanning_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

iedere dag SCHAKEN, SJOELEN, KAARTEN, ...

Schaken inspireert al vele jaren miljoenen mensen van jong tot oud. Het is zowel een sport als een spel. Sommigen zien het als een kunstvorm, anderen meer als een grote puzzel. 
Ook kan er gesjoeld worden, gekaart of rummicup worden gespeeld. In Café BijBarth is een uitgebreide spel-o-theek.

HEEFT U EEN IDEE OF WENS?

Helemaal in lijn met het UvoorU concept worden in De Smederij mensen en partijen bij elkaar gebracht zodat Bartholomeus in de Wijk aan al uw wensen voldoet. Kom gerust langs of mail ons om uw wens, vraag of idee duidelijk te maken. Wij zorgen er dan voor dat uw wensen of ideeën worden verbonden met mensen die iets bieden of vragen. Zo ontstaan de mooiste initiatieven. Goede voorbeelden zijn het Alzheimer café, de bridgeclub, Booghkring, de leesclub, de gymclub, het rouwcafé, het Historisch café, de zondagmatinees, het Concert met de Hoed, etc. Partners zorgen ervoor dat al die activiteiten er zijn. Bartholomeus in de Wijk ondersteunt waar mogelijk door zalen, middelen en soms ook mensen beschikbaar te stellen; UvoorU, Utrechters voor Utrechters.