bewoners_varen_6_1.jpg

Meedoen & beleven in Barth in de Buurt

Bewegen, cultureel en creatief bezig zijn, ontmoeten en educatie: het programma van Barth in de Buurt is gevarieerd en nog lang niet vol. Bartholomeus Gasthuis organiseert zelf en samen met partners activiteiten waarbij wijkbewoners altijd kunnen aansluiten. Er valt veel te kiezen! U kunt ook zelf een groepsactiviteit of evenement organiseren in Barth in de Buurt. Onze gastheer helpt u graag, mail hem via gerust via barthindebuurt@bartholomeusgasthuis.nl. De activiteiten zijn onderverdeeld naar genre zodat u makkelijk kunt zoeken op interesse. 

InDoe_Agenda_seniorencaf.1.jpg

maandag LUNCH UUR - 12.00-13.00 uur

Iedere maandag staat de broodtafel voor u klaar in de Serre van het gasthuis.
Samen met de andere gasten en de medewerker welzijn maken we er een gezellig en smakelijk lunchuur van.

U bent van harte welkom. Opgeven is niet nodig.

Kosten € 3,50 per persoon, bewoners gratis.  

bewegen.jpg

maandag TAI JI - 16.00-17.00 uur

Taj Ji-oefeningen vergroten uw balans en de weerbaarheid van lichaam en geest. U leert op een dieper niveau te ontspannen en onnodig aangespannen spieren los te laten. Hierdoor stroomt de energie beter, wat bevorderlijk is voor de gezondheid. De kans op vallen vermindert en u kunt beter tegen 'een stootje'. 
Locatie: Salus.

Opgeven: Elli Zwart - 030 25 15 103
Kosten € 35,- per maand
Zie de website voor meer informatie. 

yoga_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

dinsdag YOGA - 10.00-11.00 en 11.30-12.30 uur

Unieke yogasessies in kleine groepen. Uw lichaam fit en gezond maken en houden met een reeks oefeningen doen. Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen met veel aandacht voor de adem. Vaste afsluiting: een lange ontspanning.
Locatie: Salus, Lifestyleruimte.
Docente: Jiske Reeskamp
Kosten: €120,- voor een tienrittenkaart. Proefles gratis bij aanschaf rittenkaart. Losse lessen niet mogelijk. 50% korting voor U-pashouders.
Informatie en aanmelden: namaste@jaijiva.com

computerhulp_en_internetcaf_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

dinsdagmiddag  COMPUTERHULP EN INTERNETCAFÉ - 14.00 - 16.00 uur

Heeft u vragen over het gebruik van uw computer, tablet of smartphone? Of kunt u wel wat advies gebruiken bij de aankoop van een nieuw apparaat? Vrijwilligers van het Bartholomeus Gasthuis, Seniorweb en het Gilde Utrecht helpen u graag verder in Brasserie Zunte.

U kunt een afspraak maken via onze gastvrouwen, telefoonnummer 030 - 231 02 54.
Gratis deelname.

beweeggroep_tuin.jpg

dinsdag BEWEGEN O.L.V. FYSIO-FIT - 15.00-16.00 uur

Genieten van de frisse buitenlucht, terwijl u actief bezig bent met uw gezondheid. Dat kan iedere dinsdag in onze binnentuin! Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u gebruik maken van de beweegtoestellen in de tuin. In ongedwongen sfeer kunt u uw fitheid verbeteren en werken aan valpreventie. Bij regen en kou is dit beweegmoment in de fysioruimte van FysioFit aan de Springweg 184 (naast het Bartholomeus Gasthuis). 

- MOMENTEEL IS DEZE GROEP VOL - GEEN PLEK VOOR NIEUWE DEELNEMERS - 

Papiercaf_Uit_en_doe_agenda.jpg

woensdag  PAPIERCAFÉ CENTRUM  - 15.00-17.00

Problemen met formulieren? Moeilijke brieven, mailtjes of appjes? Van de gemeente, van een bedrijf of van wie dan ook? Vragen over de energierekening, uw DigiD of andere zorgen? Kom naar het Papiercafé Centrum. We helpen u gratis om deze problemen op te lossen. Wij helpen iedereen, wie het ook is. Alles wat u aan de vrijwillige hulpverleners vertelt, blijft vertrouwelijk. Aanmelden is niet nodig. Inloop in de Serre van het gasthuis van 15.00 tot 17.00  uur. Het Papiercafé is een initiatief van de Stichting Utrecht op orde. 

Uit_en_doe_agenda_Culturele_middag_.jpg

woensdag CULTURELE MIDDAG - 15.00 - 16.00 uur Smeezaal

Woensdag doe-dag! Bijna iedere woensdagmiddag is er wel iets te doen, zien, horen of beleven in het Bartholomeus Gasthuis voor bewoners van het het woonzorgcentrum, zorghotelgasten én wijkbewoners. Vrij toegang. Op het programma de komende weken:
woensdag 22 februari: presentatie over het werk én de geschiedenis van het Leger des Heils
woensdag 1 maart: pianoconcert studenten Utrechts Conservatorium

wonen_en_zorg_in_het_bartholomeus_gasthuis_utrecht.jpg

donderdag ONTMOETINGSGROEP - 10.00-13.00 uur

Ontmoetingsgroep voor binnenstadbewoners op donderdagochtend (voorheen onder de noemer ‘dagondersteuning’). Voor wijkbewoners die zelfstandig thuis wonen en zinvolle daginvulling zoeken. De groep telt nu vijf vaste deelnemers en er is plek voor twaalf wijkbewoners. Bij veel animo start er een tweede groep op een ander moment in de week. Er is een kleine bijdrage van €5,- p.p. per keer.

De groep is geen eenheidsworst; er zijn geen verplichtingen en er is altijd wel iets te doen dat je aanspreekt. We sluiten af met een lunch van soep en broodjes in de brasserie van het gasthuis.

Atelier_aangepast_formaat.jpg

donderdag OPEN ATELIER - 15.00-16.00 uur

Bent u graag creatief bezig en vindt u het gezellig(er) om dat samen met anderen te doen? Kom dan op donderdagmiddag naar het Open Atelier. In deze nieuwe ruimte staan schilder-, teken-, handwerk- en overige materiaal klaar om creatief mee aan de slag te gaan. Zelfstandig of met hulp van onze welzijnsmedewerkers. U kunt ook uw eigen materiaal meebrengen.
Locatie: Atelier.

Deelname en koffie zijn gratis. Heeft u vragen over het Open Atelier? Mail dan naar teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl

jeu_des_boules.jpg

donderdag JEU DE BOULES (of ander spel) - 13.30-14.30 uur

Bij goed weer spelen we in de tuin aan de Pelmolenwegzijde jeu de boules. Bij slecht weer spelen we binnen een spel. Doe mee!
Locatie: terras aan Pelmolenwegzijde bij de serre.

Aanmelden is niet nodig.
Gratis deelname. 

computerhulp_en_internetcaf_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

vrijdagochtend - COMPUTERHULP EN INTERNETCAFÉ - 10.00 - 12.00 uur

Heeft u vragen over het gebruik van uw computer, tablet of smartphone? Of kunt u wel wat advies gebruiken bij de aankoop van een nieuw apparaat? Vrijwilligers van het Bartholomeus Gasthuis, Seniorweb en het Gilde Utrecht helpen u graag verder in Brasserie Zunte.

U kunt een afspraak maken via onze gastvrouwen, telefoonnummer 030 - 231 02 54.
Gratis deelname.

film-596009_640_1.jpg

tweede vrijdag van de maand - FILMAVOND - 19.00 uur

Voor filmliefhebbers die graag in goed gezelschap genieten van het witte doek. Iedere tweede vrijdagavond van de maand draait er een mooie film in onze Serre. Gevarieerd aanbod: van echte hollywoodklassiekers tot art house. 
Op woensdag 10 maart bekijkt u de film Tsotsi (2005): een Zuid-Afrikaanse film van regisseur Gavin Hood. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Athol Fugard. 

Entree € 3,50, inclusief snack, drankjes op eigen rekening.

Kopie_van_Uitnodiging_Barths_buurtcaf_opent_weer_27012023_Facebook-bericht_vierkant_550_x_440_px.jpg

vrijdag - laatste vrijdag van maand - BARTHS BUURTCAFÉ - 15.00 - 16.30 uur 

Iedere laatste vrijdag van de maand is er Barths Buurtcafé in Brasserie Zunte. Ontmoet andere wijkbewoners en begin het weekend samen. Met rustige muziek. Voor € 5,- krijgt u koffie/thee, een drankje en komen we langs met die heerlijke bitterballen. Neem gerust de buren mee! 

bartholomae_mei.jpg

zaterdag ZUNTEBUFFET - 17.30 - 20.30 uur

Proef de sfeer van Bartholomeus. Zaterdags serveren wij het Zuntebuffet met een heerlijke soep en diverse warme gerechten die u kunt combineren met salades, afgesloten met een dessert. U bent van harte welkom. Ook als u alleen bent is het heerlijk aanschuiven aan de lange tafels. Brasserie Zunte is helemaal ingespeeld op oudere en jonge gasten. De koks koken zoveel mogelijk vers van het land en wat de natuur in dit seizoen te bieden heeft. Laat u verrassen.

Bewoners: gratis. Gasten € 15,25 drie-gangenmenu. U-pashouder € 8,95 

zondag RONDLEIDING MET GIDS - 11.00-12.30 uur (iedere 1e zondag van de maand)

Het Bartholomeus Gasthuis heeft een lange en rijke geschiedenis die terug gaat naar de 14e eeuw. 'Voel' de geschiedenis en laat u meenemen naar vervlogen tijden! 

Reserveren is noodzakelijk en kan via reserveringen@bartholomeusgasthuis.nl. Vermeld s.v.p. uw telefoonnummer. Kosten: € 4,95 per persoon (uitsluitend pin, exclusief consumptie) kinderen tot 12 jaar gratis.

concert_hoed_smeezaal.jpg

regelmatig op zondag - CONCERT MET DE HOED - 15.00 - 16.00 uur

Van ervaren koren tot aan leerlingen van het Conservatorium, het blijft soms lastig om een geschikt podium te vinden. Daarom stellen wij op zondagmiddagen de Smeezaal gratis beschikbaar aan Utrechtse koren en muziekgezelschappen. Bewoners van de binnenstad en het gasthuis genieten gratis mee! Een donatie 'in de Hoed' voor de kosten is welkom en aansluitend is er borrel (alleen pin). De planning van de concerten vindt u bij maandtips.
Past het Concert met de Hoed bij u als artiest? Meld u aan en hopelijk zien we u snel op ons podium! 

indoe_agenda_buffet.jpg

zondag THEMABUFFET - 17.30-20.30 uur 

Proef de sfeer van Bartholomeus. Zondagavond serveren wij een themabuffet zoals Grieks, Spaans, Scandinavisch, stampotten, etc. U bent van harte welkom. Ook als u alleen bent is het heerlijk aanschuiven aan de lange tafels. Brasserie Zunte is helemaal ingespeeld op oudere en jonge gasten. De koks koken zoveel mogelijk vers van het land en wat de natuur in dit seizoen te bieden heeft. Laat u verrassen.

Bewoners: gratis. Gasten € 16,95 drie-gangenmenu. U-pashouder € 9,95. 

brasserie_zunte.1.jpg

iedere dag Brasserie Zunte - 10.00 -20.00 uur

Zunte is hét verlengstuk van uw eigen huiskamer als u minder goed voor u zelf kunt zorgen, dus vaak wilt terugkomen om te eten, drinken én anderen te ontmoeten. Ambachtelijke koffie, (h)eerlijke boterhammen, lokale dranken en - omdat u vaak terugkomt - een dagelijks wisselend Huysmenu. Eten ‘wat de pot schaft’. Ook voor de kleine beurs, want Utrechters zijn er voor Utrechters; UvoorU®. 

winkel2.jpg

iedere dag BUURTWINKEL - 10.30 -13.00 uur

In de hal van het gasthuis, direct naast de ingang vindt u een kleine buurtwinkel. Hier kunt u terecht voor een klein assortiment van de belangrijkste boodschappen, ontbijt- en lunchartikelen, wenskaarten en kleine geschenken.

De winkel is dagelijks geopend van 10.30 tot 13.00 uur, met uitzondering van zon- en feestdagen. 

spel_en_ontspanning_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

iedere dag SCHAKEN, SJOELEN, KAARTEN, ...

Schaken inspireert al vele jaren miljoenen mensen van jong tot oud. Het is zowel een sport als een spel. Sommigen zien het als een kunstvorm, anderen meer als een grote puzzel. 
Ook kan er gesjoeld worden, gekaart of rummicup worden gespeeld. In Café BijBarth is een uitgebreide spel-o-theek.

HEEFT U EEN IDEE OF WENS?

Helemaal in lijn met het UvoorU concept worden in De Smederij mensen en partijen bij elkaar gebracht zodat Bartholomeus in de Wijk aan al uw wensen voldoet. Kom gerust langs of mail ons om uw wens, vraag of idee duidelijk te maken. Wij zorgen er dan voor dat uw wensen of ideeën worden verbonden met mensen die iets bieden of vragen. Zo ontstaan de mooiste initiatieven. Goede voorbeelden zijn het Alzheimer café, de bridgeclub, Booghkring, de leesclub, de gymclub, het rouwcafé, het Historisch café, de zondagmatinees, het Concert met de Hoed, etc. Partners zorgen ervoor dat al die activiteiten er zijn. Bartholomeus in de Wijk ondersteunt waar mogelijk door zalen, middelen en soms ook mensen beschikbaar te stellen; UvoorU, Utrechters voor Utrechters.