DE UIT&DOE AGENDA

Barth in de Buurt

logo_Barth_in_de_Buurt_wit_bruin.png
InDoe_Agenda_seniorencaf.1.jpg

maandag LUNCH UUR - 12.00-13.00 uur

Iedere maandag staat de broodtafel voor u klaar in de Serre van het gasthuis.
Samen met de andere gasten en de medewerker welzijn maken we er een gezellig en smakelijk lunchuur van.

U bent van harte welkom. Opgeven is niet nodig.

Kosten € 3,50 per persoon, bewoners gratis.  

tai_ji_stadhuisplein.jpg

maandag TAI JI - 16.00-17.00 uur

Taj Ji-oefeningen vergroten uw balans en de weerbaarheid van lichaam en geest. U leert op een dieper niveau te ontspannen en onnodig aangespannen spieren los te laten. Hierdoor stroomt de energie beter, wat bevorderlijk is voor de gezondheid. De kans op vallen vermindert en u kunt beter tegen 'een stootje'. 
Locatie: Salus.

Opgeven: Elli Zwart - 030 25 15 103
Kosten € 35,- per maand
Zie de website voor meer informatie. 

yoga_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

dinsdag YOGA - 10.00-11.00 en 11.30-12.30 uur

Unieke yogasessies in kleine groepen. Uw lichaam fit en gezond maken en houden met een reeks oefeningen doen. Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen met veel aandacht voor de adem. Vaste afsluiting: een lange ontspanning.
Locatie: Salus, Lifestyleruimte.
Docente: Jiske Reeskamp
Kosten: €120,- voor een tienrittenkaart. Proefles gratis bij aanschaf rittenkaart. Losse lessen niet mogelijk. 50% korting voor U-pashouders.
Informatie en aanmelden: namaste@jaijiva.com

computerhulp_en_internetcaf_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

dinsdagmiddag  COMPUTERHULP EN INTERNETCAFÉ - 14.00 - 16.00 uur

Heeft u vragen over het gebruik van uw computer, tablet of smartphone? Of kunt u wel wat advies gebruiken bij de aankoop van een nieuw apparaat? Vrijwilligers van het Bartholomeus Gasthuis, Seniorweb en het Gilde Utrecht helpen u graag verder in Brasserie Zunte.

U kunt een afspraak maken via onze gastvrouwen, telefoonnummer 030 - 231 02 54.
Gratis deelname.

beweeggroep_tuin.jpg

dinsdag BEWEGEN O.L.V. FYSIO-FIT - 15.00-16.00 uur

Genieten van de frisse buitenlucht, terwijl u actief bezig bent met uw gezondheid. Dat kan iedere dinsdag in onze binnentuin! Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u gebruik maken van de beweegtoestellen in de tuin. In ongedwongen sfeer kunt u uw fitheid verbeteren en werken aan valpreventie. Bij regen en kou is dit beweegmoment in de fysioruimte van FysioFit aan de Springweg 184 (naast het Bartholomeus Gasthuis). 

- MOMENTEEL IS DEZE GROEP VOL - GEEN PLEK VOOR NIEUWE DEELNEMERS - 

barthelomeus_-_opendag_2015-4640.1.jpg

woensdag CULTURELE MIDDAG (afwisselend programma)

Woensdag doe-dag! Bijna iedere woensdagmiddag is er wel iets te doen, zien, horen of beleven in het Bartholomeus Gasthuis voor bewoners van het het woonzorgcentrum, zorghotelgasten én wijkbewoners. Vrij toegang. Op het programma de komende weken:
woensdag 30 november: Museum 
woensdag 7 december: Gregoriaans koor
woensdag 14 december: vandaag bent u welkom in onze levende kerststal in de binnentuin met muzikale omlijsting 
woensdag 28 december: spelmoment mét oliebollen in brasserie Zunte (in het Bartholomeus Gasthuis)

wonen_en_zorg_in_het_bartholomeus_gasthuis_utrecht.jpg

donderdag ONTMOETINGSGROEP - 10.00-13.00 uur

Ontmoetingsgroep voor binnenstadbewoners op donderdagochtend (voorheen onder de noemer ‘dagondersteuning’). Voor wijkbewoners die zelfstandig thuis wonen en zinvolle daginvulling zoeken. De groep telt nu vijf vaste deelnemers en er is plek voor twaalf wijkbewoners. Bij veel animo start er een tweede groep op een ander moment in de week. Er is een kleine bijdrage van €5,- p.p. per keer.

De groep is geen eenheidsworst; er zijn geen verplichtingen en er is altijd wel iets te doen dat je aanspreekt. We sluiten af met een lunch van soep en broodjes in de brasserie van het gasthuis.

Atelier_aangepast_formaat.jpg

donderdag OPEN ATELIER - 15.00-16.00 uur

Bent u graag creatief bezig en vindt u het gezellig(er) om dat samen met anderen te doen? Kom dan op donderdagmiddag naar het Open Atelier. In deze nieuwe ruimte staan schilder-, teken-, handwerk- en overige materiaal klaar om creatief mee aan de slag te gaan. Zelfstandig of met hulp van onze welzijnsmedewerkers. U kunt ook uw eigen materiaal meebrengen.
Locatie: Atelier.

Deelname en koffie zijn gratis. Heeft u vragen over het Open Atelier? Mail dan naar teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl

jeu_des_boules.jpg

donderdag JEU DE BOULES (of ander spel) - 13.30-14.30 uur

Bij goed weer spelen we in de tuin aan de Pelmolenwegzijde jeu de boules. Bij slecht weer spelen we binnen een spel. Doe mee!
Locatie: terras aan Pelmolenwegzijde bij de serre.

Aanmelden is niet nodig.
Gratis deelname. 

foto_boogh.jpg

donderdag - 1e en 3e van de maand - BOOGHKRING - 17.15 - 20.15 uur (inclusief maaltijd)

Informatieve en inspirerende avond voor hoger opgeleiden met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De avond wordt begeleid door deskundige medewerkers en vrijwilligers. U bent welkom vanuit een gemeentelijke beschikking of particulier. Hierover hoort u meer bij aanmelding.
Locatie: Otium Huys.

Aanmelden kan bij Stichting Boogh via 030 6705900 of ac.utrecht@boogh.nl

computerhulp_en_internetcaf_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

vrijdagochtend - COMPUTERHULP EN INTERNETCAFÉ - 10.00 - 12.00 uur

Heeft u vragen over het gebruik van uw computer, tablet of smartphone? Of kunt u wel wat advies gebruiken bij de aankoop van een nieuw apparaat? Vrijwilligers van het Bartholomeus Gasthuis, Seniorweb en het Gilde Utrecht helpen u graag verder in Brasserie Zunte.

U kunt een afspraak maken via onze gastvrouwen, telefoonnummer 030 - 231 02 54.
Gratis deelname.

bartholomae_mei.jpg

zaterdag ZUNTEBUFFET - 17.30 - 20.30 uur

Proef de sfeer van Bartholomeus. Zaterdags serveren wij het Zuntebuffet met een heerlijke soep en diverse warme gerechten die u kunt combineren met salades, afgesloten met een dessert. U bent van harte welkom. Ook als u alleen bent is het heerlijk aanschuiven aan de lange tafels. Brasserie Zunte is helemaal ingespeeld op oudere en jonge gasten. De koks koken zoveel mogelijk vers van het land en wat de natuur in dit seizoen te bieden heeft. Laat u verrassen.

Bewoners: gratis. Gasten € 15,25 drie-gangenmenu. U-pashouder € 8,95 

zondag RONDLEIDING MET GIDS - 11.00-12.30 uur (iedere 1e zondag van de maand)

Het Bartholomeus Gasthuis heeft een lange en rijke geschiedenis die terug gaat naar de 14e eeuw. 'Voel' de geschiedenis en laat u meenemen naar vervlogen tijden! 

Reserveren is noodzakelijk en kan via reserveringen@bartholomeusgasthuis.nl. Vermeld s.v.p. uw telefoonnummer. Kosten: € 4,95 per persoon (uitsluitend pin, exclusief consumptie) kinderen tot 12 jaar gratis.

concert_hoed_smeezaal.jpg

regelmatig op zondag - CONCERT MET DE HOED - 15.00 - 16.00 uur

Van ervaren koren tot aan leerlingen van het Conservatorium, het blijft soms lastig om een geschikt podium te vinden. Daarom stellen wij op zondagmiddagen de Smeezaal gratis beschikbaar aan Utrechtse koren en muziekgezelschappen. Bewoners van de binnenstad en het gasthuis genieten gratis mee! Een donatie 'in de Hoed' voor de kosten is welkom en aansluitend is er borrel (alleen pin). De planning van de concerten vindt u bij maandtips.
Past het Concert met de Hoed bij u als artiest? Meld u aan en hopelijk zien we u snel op ons podium! 

indoe_agenda_buffet.jpg

zondag THEMABUFFET - 17.30-20.30 uur 

Proef de sfeer van Bartholomeus. Zondagavond serveren wij een themabuffet zoals Grieks, Spaans, Scandinavisch, stampotten, etc. U bent van harte welkom. Ook als u alleen bent is het heerlijk aanschuiven aan de lange tafels. Brasserie Zunte is helemaal ingespeeld op oudere en jonge gasten. De koks koken zoveel mogelijk vers van het land en wat de natuur in dit seizoen te bieden heeft. Laat u verrassen.

Bewoners: gratis. Gasten € 16,95 drie-gangenmenu. U-pashouder € 9,95. 

brasserie_zunte.1.jpg

iedere dag Brasserie Zunte - 10.00 -20.00 uur

Zunte is hét verlengstuk van uw eigen huiskamer als u minder goed voor u zelf kunt zorgen, dus vaak wilt terugkomen om te eten, drinken én anderen te ontmoeten. Ambachtelijke koffie, (h)eerlijke boterhammen, lokale dranken en - omdat u vaak terugkomt - een dagelijks wisselend Huysmenu. Eten ‘wat de pot schaft’. Ook voor de kleine beurs, want Utrechters zijn er voor Utrechters; UvoorU®. 

winkel2.jpg

iedere dag BUURTWINKEL - 10.30 -13.00 uur

In de hal van het gasthuis, direct naast de ingang vindt u een kleine buurtwinkel. Hier kunt u terecht voor een klein assortiment van de belangrijkste boodschappen, ontbijt- en lunchartikelen, wenskaarten en kleine geschenken.

De winkel is dagelijks geopend van 10.30 tot 13.00 uur, met uitzondering van zon- en feestdagen. 

spel_en_ontspanning_bartholomeus_in_de_wijk.1.jpg

iedere dag SCHAKEN, SJOELEN, KAARTEN, ...

Schaken inspireert al vele jaren miljoenen mensen van jong tot oud. Het is zowel een sport als een spel. Sommigen zien het als een kunstvorm, anderen meer als een grote puzzel. 
Ook kan er gesjoeld worden, gekaart of rummicup worden gespeeld. In Café BijBarth is een uitgebreide spel-o-theek.

HEEFT U EEN IDEE OF WENS?

Helemaal in lijn met het UvoorU concept worden in De Smederij mensen en partijen bij elkaar gebracht zodat Bartholomeus in de Wijk aan al uw wensen voldoet. Kom gerust langs of mail ons om uw wens, vraag of idee duidelijk te maken. Wij zorgen er dan voor dat uw wensen of ideeën worden verbonden met mensen die iets bieden of vragen. Zo ontstaan de mooiste initiatieven. Goede voorbeelden zijn het Alzheimer café, de bridgeclub, Booghkring, de leesclub, de gymclub, het rouwcafé, het Historisch café, de zondagmatinees, het Concert met de Hoed, etc. Partners zorgen ervoor dat al die activiteiten er zijn. Bartholomeus in de Wijk ondersteunt waar mogelijk door zalen, middelen en soms ook mensen beschikbaar te stellen; UvoorU, Utrechters voor Utrechters.