Dagondersteuning & -opvang

Er kunnen meerdere redenen zijn dat het fijn of nodig is dat u één of meerdere dagdelen of dagen een plek heeft waar u andere mensen ontmoet en zinvol bezig kunt zijn. Op die manier kunt u wellicht langer zelfstandig blijven wonen en/of kan uw mantelzorger even vrij af krijgen. De dagondersteuning is geschikt voor mensen die ouder zijn met of zonder lichamelijke aandoening. In Bartholomeus in de Wijk is op donderdagochtend een programma voor dagondersteuning. We ontwikkelen dit voorjaar een programma voor dagopvang. De dagopvang is geschikt voor mensen met de ziekte dementie. In Bartholomeus in de Wijk is binnenkort voor beide groepen mensen een programma.

Een zinvolle dag is belangrijk

Bij de dagondersteuning ontmoet u gelijkgestemden en kunt u interesses delen. Er is ruimte voor (h)erkenning van ieders situatie. U kunt met of zonder uw mantelzorger komen. Ieder kan op zijn eigen moment deelnemen aan de activiteiten die wij organiseren. Wellicht helpt het u om zodoende langer zelfstandig te blijven wonen. U kunt op donderdagochtend met een groep de dag doorbrengen. Binnen een vaste structuur heeft u de ruimte om zelf een keuze te maken waaraan u wilt deelnemen:

  • Als u kiest voor het Atelier kunt u schilderen, tekenen, boetseren of tuinieren.
  • Kiest u voor café BIJ BARTH dan verblijft u in de serre. U kunt handwerken, spelletjes doen, helpen met het voorbereiden van de warme maaltijd (aardappels schillen, boontjes doppen,...), lezen, een wandeling maken of met elkaar praten.
  • Kiest u voor Lichaam en Geest dan kunt u naar de kapper, schoonheidssalon, pedicure, nagelstudio, de massagesalon, de kleurenlichttherapie, neemt u deel aan een beweegprogramma of volgt u de meditatiegroep of de yoga. Hiervoor geldt in de meeste gevallen een prijslijst.
  • Als u kiest voor de Fit & Bewegen kunt u meedoen met één van de beweegactiviteiten die worden georganiseerd. In sommige gevallen zijn er kosten aan verbonden.

Dagopvang

Voor mensen met dementie die thuis wonen bieden wij een dagopvangprogramma welke gericht is op structuur en het zo lang mogelijk benutten van de mogelijkheden die iemand heeft. Activiteiten die inspanning kosten worden afgewisseld met activiteiten van rust. Het programma lijkt op het programma van de dagondersteuning, maar is meer toegespitst op mensen met dementie. In Bartholomeus in de Wijk werken we dit voorjaar aan een programma voor dagopvang.

Aanmelding en kosten

Wij bespreken vooraf graag uw persoonlijke situatie en keuze aan te sluiten.  

Opgeven voor de dagondersteuning?
Dat kan via Team Welzijn, telefoon 030 245 21 82 of per e-mail teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl.

De kosten bedragen € 5,- voor een dagdeel (exclusief lunch) en € 15,- voor een dag (ochtend en middag, inclusief lunch)
U-pashouders betalen per dagdeel € 2,50 en € 7,50 per hele dag (ochtend en middag). U kunt eventueel uw PGB gebruiken.