historie_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

vrijdag 12 oktober - HISTORISCH CAFÉ - 17.00-18.00 uur

Iedere tweede vrijdagmiddag van de maand ontmoeten de leden van Oud Utrecht elkaar tijdens een lezing van het Historisch Café in het Bartholomeus Gasthuis. Op deze vrijdag verzorgt Bart Seidel, rondleider bij het Gilde, een inleiding over de wijk Oog in Al. In zijn verhaal neemt hij u mee door de wijk en illustreert dit met tal van mooie plaatjes. Dit ter voorbereiding op een twee uur durende wandeling die hij op woensdag 17 oktober 2018 van 13.00-15.00 uur verzorgt voor belangstellenden. Vindt u de Utrechtse historie ook zo boeiend? U bent van harte welkom om gratis aan te sluiten.  

crabfeathers.jpg

vrijdag 26 oktober - SENIORENCAFÉ - 15.00-16.30 uur

Dé vrijdagmiddagborrel voor senioren, die beleeft u in Zunte! Het Seniorencafé heeft een afwisselend programma van lezingen en livemuziek en ruimte voor ontmoeting. U kunt gewoon naar binnenlopen. U kunt ervoor kiezen om aansluitend een hapje te blijven eten. 
Deze keer verzorgt het Amsterdamse jazzcombo Jazzfeathers de muzikale aankleding. Het combo speelt graag jazz en bossa nova en maakt soms een uitstapje naar de blues. 
Het Seniorencafé wordt financieel gesteund door de Johanniter Nederland.

InDoe_Agenda_seniorencaf.1.jpg

maandag - LUNCH UUR - 12.00-13.00 uur

Iedere maandag staat de broodtafel voor u klaar in de serre van het gasthuis. Samen met de andere gasten en de medewerker welzijn maken we er een gezellig en smakelijk uur van. 

Opgeven is niet nodig. Kosten € 3,50. Bewoners gratis.  

Open Atelier

dinsdag en donderdag - OPEN ATELIER - 11.00-12.00 uur 

Bent u graag creatief bezig en vindt u het gezellig(er) om dat samen met anderen te doen? Kom dan op dinsdag- of donderdagochtend naar het Open Atelier. In deze nieuwe ruimte staan schilder-, teken-, handwerk- en knutselmateriaal klaar om creatief mee aan de slag te gaan. Zelfstandig of met hulp van onze welzijnsmedewerkers. U kunt ook uw eigen materiaal meebrengen. Deelname en koffie zijn gratis. Hebt u vragen over het Open Atelier? Mailt u dan naar teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl

U vindt het Atelier op de begane grond van het Bartholomeus Gasthuis. 

computerhulp_en_internetcaf_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

dinsdag COMPUTERHULP EN INTERNETCAFÉ - op afspraak

Heeft u vragen op het gebied van de computer, hulp bij het werken erop, of advies nodig bij aankoop van een computer? Vrijwilligers van het Bartholomeus Gasthuis, Seniorweb of het Gilde Utrecht helpen u graag verder.

U kunt een afspraak maken via onze gastvrouwen, T 030 - 231 02 54. Gratis.
 

dsc01770.jpg.jpg

donderdag (DAG)ONDERSTEUNING 

Bij de dagondersteuning ontmoet u gelijkgestemden en kunt u interesses delen. Er is ruimte voor (h)erkenning van ieders situatie. U kunt met of zonder uw mantelzorger komen. Ieder kan op zijn eigen moment deelnemen aan de activieiten die wij organiseren. Wellicht helpt het u om zodoende langer zelfstandig te blijven wonen. 
U bent van harte welkom. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

historie_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

vrijdag (2e van de maand) HISTORISCH CAFÉ - 17.00-20.00 uur

Leden van de Vereniging Oud Utrecht en belangstellenden treffen elkaar iedere tweede vrijdag van de maand.
Ontvangst vanaf 16:30 uur in de foyer op de eerste verdieping.
Het café start om 17:00 uur; om 17:30 uur is er een praatje over een Utrechts onderwerp. Aanmelden niet nodig. Toegang is gratis. Drankjes volgens prijslijst.

bartholomae_mei.jpg

zaterdag ZUNTEBUFFET - 17.30 - 20.30 uur 

Proef de sfeer van Bartholomeus. Zaterdags serveren wij het Zuntebuffet met een heerlijke soep en diverse warme gerechten die gecombineerd kunnen worden met salades, afgesloten met een dessert. U bent van harte welkom. Ook als u alleen bent is het heerlijk aanschuiven aan de lange tafels. Brasserie Zunte is helemaal ingespeeld op oudere en jonge gasten. De koks koken zoveel mogelijk vers van het land en wat de natuur in dit seizoen te bieden heeft. Laat u verrassen.

Bewoners: gratis. Gasten € 14,50 drie-gangenmenu. U-pashouder € 8,50. 

zondag RONDLEIDING MET GIDS - 11.00 - 12.30 uur

Het Bartholomeus Gasthuis heeft een lange en rijke geschiedenis die terug gaat naar de 14e eeuw. Onderga de weelde van de Regentenzaal en laat u meenemen naar vervlogen tijden. 

Reserveren noodzakelijk via: teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl. Meer weten? klik op onderstaande button. 

indoe_agenda_buffet.jpg

zondag THEMABUFFET - 17.30-20.30 uur 

Proef de sfeer van Bartholomeus. Zondagavond serveren wij een themabuffet zoals Grieks, Spaans, stampotten, etc. U bent van harte welkom. Ook als u alleen bent is het heerlijk aanschuiven aan de lange tafels. Brasserie Zunte is helemaal ingespeeld op oudere en jonge gasten. De koks koken zoveel mogelijk vers van het land en wat de natuur in dit seizoen te bieden heeft. Laat u verrassen.

Bewoners: gratis. Gasten € 14,50 drie-gangenmenu. U-pashouder € 8,50. 

winkel2.jpg

iedere dag BUURTWINKEL - 10.00 -13.00 uur

In de hal van het gasthuis, direct naast de ingang treft u een kleine buurtwinkel aan. Hier kunt u terecht voor een klein assortiment van de belangrijkste boodschappen, ontbijt- en lunch artikelen, wenskaarten en kleine geschenken.

De winkel is dagelijks geopend van 10.00 tot 13.00 uur, met uitzondering van zon- en feestdagen. 

 

feest_vieren_bij_bartholomeus_gasthuis.jpg

iedere dag EEN FEEST VIEREN in Bartholomeus

De historische locatie midden in Utrecht zorgt ervoor dat Bartholomeus een bijzondere plek is om iets te vieren. Van diner tot high tea, van bruiloft tot brunch en van pensionering tot lintje. Het kan allemaal in onze unieke zalen. Kom bijvoorbeeld aan met de rondvaartboot of met een Utrechtse Tuk Tuk. Dansen kan - onder bepaalde voorwaarden - in de Smeezaal.

 

high_tea.jpg

iedere dag HIGH TEA; Lekker zoet en gezellig!

Snoepen van diverse soorten taart, chocolade, sandwiches, scones met jam & clotted cream en natuurlijk van de lekkere thee. Want oma wordt 80 jaar, tijd voor een familie reünie of 20 jaar getrouwd? Eigenlijk is er altijd een High Tea moment! Met z’n tweeën of een klein groepje bent u van harte welkom in brasserie Zunte en met een groter gezelschap hebben wij verschillende gezellige zalen beschikbaar. 
 

brasserie_zunte.1.jpg

iedere dag BRASSERIE ZUNTE - 10.00 - 20.30 uur

Op de begane grond, verscholen achter de hoge, monumentale voorgevel, bevindt zich brasserie Zunte waar iedereen, in een aantrekkelijke prijsklasse, van ’s morgens tot ’s avonds kan eten, drinken of genieten.
Houten vloeren, middeleeuwse kunst, zachte stoelen, lange leestafels en een besloten binnentuin kenmerken de unieke sfeer waar altijd een gezellige reuring hangt.
 

spel_en_ontspanning_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

hele week BuurtBarth

Er worden diverse GRATIS acitiviteiten georganiseerd zoals jeu des boules, schaken, handwerken en nog veel meer.

Klik voor het complete programma op onderstaande button.


yoga.1.jpg

hele week 
YOGA, TAI CHI, MEDITATIE, ZENMEDITATIE, AYURVEDA 

Klik voor het complete programma op onderstaande button.