atelier.1.jpg

maandag TEKEN-EN SCHILDERCURSUS - 15.00 - 16.30 uur

Kunstenaar Marianne Baghuis begeleidt bij deze cursus iedereen die wil leren tekenen, schilderen of de schildertechniek wil uitbreiden. Zij past de begeleiding aan op ervaring en mogelijkheden van de cursisten.

 

Opgeven via team Welzijn, T 030 245 21 82 of teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl. Kosten € 45,- voor 10 lessen inclusief materiaal. 

Open Atelier

dinsdag & donderdag OPEN ATELIER - 11.00-12.00 uur 

Bent u graag creatief bezig en vindt u het gezellig(er) om dat samen met anderen te doen? Kom dan op dinsdag- en/of donderdagochtend naar het Open Atelier. In ons atelier staan schilder-, teken-, handwerk- en knutselmateriaal klaar om creatief mee aan de slag te gaan. Zelfstandig of met hulp van onze welzijnsmedewerkers. U kunt ook uw eigen materiaal meebrengen.

Deelname en koffie zijn gratis. Heeft u vragen over het Open Atelier? Mailt u dan naar teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl

indoe_agenda_tuinieren.jpg

woensdag (1e van de maand) TUINIEREN - 11.00 - 12.00 uur

Onder begeleiding en in samenwerking met onze hovenier tuinieren in onze besloten binnentuin. Ook zeer geschikt voor mensen met dementie.
Deelname is gratis. U kunt doorlopen naar de binnentuin of u kunt zich melden bij de receptie. 

Voor iedereen toegankelijk. Geschikt voor mensen met (lichte) dementie.

Open Atelier

donderdag SCHILDEREN - 14.45 tot 16.00 uur

Voor mensen met (lichte) dementie is kunst maken een prettige manier om zich te kunnen uiten en contact te maken met de omgeving. Er wordt een appèl gedaan op verborgen mogelijkheden. Yvette Goené, kunstenaar en verbonden aan het Genootschap Kunstliefde, begeleidt deze activiteit i.s.m. de Hoge School voor de Kunsten. Voor koffie/thee wordt gezorgd. 

Deelname € 3,50 per keer/ U-pashouder gratis. U kunt gewoon naar binnenlopen. Het Atelier wordt financieel gesteund door de St. RCOAK en St. Sluyterman van Loo.

historie_bartholomeus_in_de_wijk.jpg

vrijdag (2e van de maand) HISTORISCH CAFÉ - 17.00 - 20.00 uur

Leden van de Vereniging Oud Utrecht en belangstellenden treffen elkaar iedere tweede vrijdag van de maand. 
Ontvangst vanaf 16:30 uur in de foyer op de eerste verdieping. Het café start om 17:00 uur; om 17:30 uur is er een praatje over een Utrechts onderwerp. 

Aanmelden niet nodig. Toegang is gratis. Drankjes volgens prijslijst.

tentoonstelling.1.jpg

vrijdag (1e en 3e van de maand) MUSEUMBEZOEK - 10.00 - 12.00 uur

Twee keer per maand wordt er een bezoek gebracht aan een van de vele musea die Utrecht rijk is. U kunt zich aanmelden bij Team Welzijn, T 030 231 02 54 of E teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl


 

Tip_van_de_week.1.jpg

zondag RONDLEIDING MET GIDS - 11.00 - 12.30 uur (1e zondag van de maand)

Het Bartholomeus Gasthuis heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Onderga de weelde van de Regentenzaal en laat u meenemen naar vervlogen tijden.

De rondleiding reserveert u teamwelzijn@bartholomeusgasthuis.nl. Meer weten? klik op onderstaande button. 

schilderen_in_het_atelier.jpg

iedere dag KUNST MAKEN WANNEER U WILT - 10.00 - 18.00 uur

BINNENKORT: wie wil er niet een atelier waar je direct aan het werk kunt en alles binnen handbereik is? Of gewoon vertoeven tussen de verflucht en kijken naar de kunstenaars? Dat kan in het Atelier van Bartholomeus in de Wijk.
Voor materiaalgebruik vragen wij een vergoeding. U kunt ook uw eigen materialen meebrengen. Op geregelde tijden zijn er activiteiten waaraan u desgewenst kunt deelnemen.